Levyarvio: Metalcore-juurista versoi ehtaa teatraalisuutta – Asking Alexandria yllättää vihaajat housut nilkoissa

Asking Alexandria
See What's On The Inside
Better Noise

Asking Alexandria on alusta alkaen ollut bändi, jota on helppo vihata. Brittibändi aloitti Attack Attack!:n opetuslapsina, mutta kasvoi jo toisella albumillaan Reckless & Relentless (2011) ulos skenensä kliseistä ja on sen jälkeen paininut aivan omassa sarjassaan.

Faneille yhtyeen uutukaisen soundi ei varmasti tule yllätyksenä: metalcore-juuristaan huolimatta Asking Alexandria on ollut aina sielultaan ennen kaikkea rockbändi. See What’s On The Insidellä Asking Alexandrian teatraalisuus on alusta lähtien esillä selvemmin kuin koskaan, mistä hyvänä esimerkkinä voidaan käyttää You’ve Made It This Faria.

Aiempaa luomummin tuotettu albumi nostaa erityisesti valokeilaan solisti Danny Worsnopin rikollisen aliarvostetun sielukkuuden. Alone Againilla ja levyn nimikkokappaleen kaksoiskitaraharmonioissa Asking Alexandria käy jopa hämmentävän lähellä perinteistä heavy metalia. Ja vaikka bändi onkin karsinut pahimpia edgyilyjään pois, breakdowneja ei ole unohdettu.

Moni mieltää Asking Alexandrian yhä vain yhdeksi suoristinrautabändiksi, vaikka viisikko hyppäsi sen junan kyydistä jo hyvissä ajoin. Veikkaan kuitenkin, että sokkotestissä tämä levy voi yllättää vihaajat housut nilkoissa.