Arvio: Marjo Leinosta jälleen rock’n’rollin kotikielellä – Holy Roller on soulin, bluesin ja rhythm & bluesin ytimessä

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Marjo Leinonen & Bublicans
Holy Roller
Playground

Balls-veteraani Marjo Leinonen palaa Bublicans-yhtyeensä kanssa rock’n’rollin alkuperäisen kotikielen pariin. Hammondilla ja nasevan yksinkertaisella trumpettiriffillä käynnistyvä BB Queen tekee selväksi mistä Holy Rollerilla on kyse. Leinonen ja taustakuoronakin kommenttejaan tarjoava Bublicans vannovat vanhakantaisen soulin, bluesin ja rhythm & bluesin nimiin.

Holy Roller kutsuu tanssiinsa vapaana kaikista rönsyistä ja koristeluista, ja Marjo Leinosen laulu on kauttaaltaan odotetun sielukasta. Kitaristi Petri Kautto ja kosketinsoittaja Risto Kumpulainen tekevät pienieleisen herkullista työtä ja basisti-tuubaisti Ville Niemelä ja rumpali Sami Vettenranta niittaavat biisien jäntevät rytmit. Roots-svengi ja groove ovat Holy Rollerin sydän riippumatta siitä mitä kulmaa yksittäiset biisit itsestään näyttävät.

Hidas blues Treat Yourself Right ilmestyi alkujaan Jimi Tenorin kanssa yhteistyössä tehdyllä singlellä jo vuonna 2019. Shrimp Burns poikkeaa albumin linjasta miesäänisellä tulkinnallaan ja muuta materiaalia kantrimpana raitana. There’s A Light saa liikettä jäykimpiinkin lantioihin, ja itse Holy Roller on minuutti lyömäsoitettua ja yhdessä laulettua gospel-hengennostatusta.

Lisää luettavaa