Arvio: Matka muistojen kaistalle – Rahillin debyyttisoolo on intiimi ja aito ilman egoa

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Rahill
Flowers At Your Feet
Big Dada

Garagerock-yhtye Habibista tunnetun iranilais-amerikkalaisen, monialaisen taiteilijan (laulaja-lauluntekijä, dj, kuvataiteilija, kirjailija), Rahill Jamalifardin debyyttisoolo on tunnistettavaa tavaraa, mikäli on kuullut hänen viimevuotisen ep-julkaisun Sun Songs, joka käsitti laulajan uudelleentulkintoja muiden tuotoksista.

Flowers At Your Feet on kuitenkin syvän henkilökohtainen ja autenttinen kasvutarina, jonka tärkeimpiä teemoja ovat laulajan perhe ja perintö, eli erityisesti iranilainen musiikki ja kulttuuri. Albumi on vakuuttava ja tunteellinen esitys Rahillin taidoista laulunkirjoittajana sekä biisintekijänä; matka muistojen kaistalle: kunnianosoitus perheenjäsenille ja tavallisille ihmisille sekä hetkille, jotka ovat muokanneet taiteilijasta juuri sen, mitä hän tässä hetkessä on.

Intiimi teos onnistuu olemaan äärimmäisen henkilökohtainen ja aito ilman egoa – kypsä ja nöyrä esitys Rahillin kyvyistä, jotka maalaavat meille elävän kuvan muusikon muistoista, kokemuksista, perinteistä ja perheestä. Enimmäkseen hidastempoisen ja tutkiskelevan albumin neljäntoista kappaleen joukkoon mahtuu myös muutama menevämpi styge, joissa taiteilija sekoittelee vaikutteita sekä kulttuureja: analogiseen soundiin on miksattu kotivideoista poimittuja sämplejä, joita säestävät triphop-, jazz- ja rokkikompit sekä vintage-psykedelia.

Lisää luettavaa