Arvio: Metsän poika tahdon olla – Metsäheikin kakkosalbumi on täydellinen kesälevy Loirin ja Karelian hengessä

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Metsäheikki
Metsäpoikia
Helmi Levyt

Metsäheikkien vain puolituntinen kakkonen ilmestyy kolme vuotta ensilevyn Sammakko saunassa jälkeen. Luovaa suomifolkia tekevä kokoonpano on kasvanut toiselle tuotokselleen triosta kvartetiksi, kun jo ensilevyllä tiuhaan vieraillut Joose Keskitalo liittyy virallisesti bändiin tuoden keitokseen oman mausteensa taustalaululla, huilulla ja viululla. Bassossa on Mikko ”Rock” Siltanen, lyömäsoittimissa Arwi Lind. Yhtyeen biisit kirjoittaa Yhtyeen biisit kirjoittaa Ville “Spigu” Linna.

Pääosin fantasianaturalismia olevat hippitekstit käsittelevät kotoisaa mytologiaa ja luontoa, metsiä, lintuja ja poikia. Elämä ja kuolema, ilo ja suru vuorottelevat sopusoinnussa rinta rinnan. Tähdistä kotoisin olevat pojat tuovat lauluihin lisäksi juhanafgrannmaisen avaruudellisen ulottuvuuden, joka on myös läpi levyn toistuva teema. Tyylillisesti ensilevyn country-soundeista ollaan menty astetta enemmän kansanmusiikkikitaroinnista kaakkoon, ihanaan suomalaiseen psykedeliaoutouteen Vesa-Matti Loirin hengessä. Joitakin kaikuja on myös Karelian Suomi-Pop-levystä – ainakin kansitaiteen typografia vie ajatukset suoraan tähän klassikkolevyyn.

Kaiken kaikkiaan Heikkien seikkailut ovat täydellinen kesä-soundtrack laiturinnokassa fiilistelyyn. Poikain kaunista ja herkkää folkrock-soitantaa on onni kuunnella.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa