Arvio: Moshimoshilla on valmiudet ällistyttämiseen – Omaleimaisessa debyyttialbumissa on järkeä

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Vilho Pirttijärvi.

Arvio

Moshimoshi
Green LP
All That Plazz

Kuulaita indie- ja post-rock -sävyjä screamoon ja emoon yhdistävän Moshimoshin ensialbumi on varsin mukava yllätys. Yhtye on onnistunut luomaan oman tyylin, joka hataran genretuntemukseni perusteella kuulostaa varsin omaleimaiselta.

Siinä missä moni samoja polkuja tallova yhtye kuulostaa hätäiseltä ja roiskivalta kippuraisine kitaraosuuksineen ja hyllyvine rytmeineen, onnistuu Moshimoshi kuulostamaan rennolta ja vaivattomalta samoista lähtökohdista. Yhtyeen ilmaisussa on virkistävää leikkisyyttä ja iloa. Erityisesti siellä täällä kuullut puhallinosuudet ilahduttivat. Välillä tuntuu, että riffien muljaaminen menee päämäärättömäksi touhuamiseksi. Junnaava levy ei kuitenkaan ole.

Kaikkien juttu tämä intensiivisen karjumisen ja varsin lämminsoundisen indierockin yhdistelmä ei tietenkään ole. Tavallaan tunnetasolla ambivalentteja reaktioita herättävän soiton ja raivoavien lauluosuuksien yhdistelmässä on kuitenkin järkeä. Levy kuulostaa raivokohtaukselta kesälomalla, se on kuitenkin mahdollinen skenaario, vaikkei sitä haluaisi mahdolliseksi ajatella.

Ei yhtye leukoja vielä loksauta. Vaikka ilmaisu on taiturimaista ja varmaa, en voi sanoa olevani ällistynyt. Selkeästi valmiudet ällistyttämiseen ovat kuitenkin olemassa.

Lisää luettavaa