Arvio: Myles Kennedy saattaa olla maailman vähiten karismaattinen laulaja, mutta Alter Bridgeen hän sopii

Alter Bridge
Pawns & Kings
Napalm

On oikeastaan aika ihmeellistä, että niin karsean bändin kuin Creedin jäsenistöstä syntyi käytännössä vain laulajaa (okei, ja samalla yhtä biisinkirjoittajaa) vaihtamalla niinkin pätevää musiikkia tekevä rykelmä kuin Alter Bridge.

Yhtye on Pawns & Kingsillä näytön paikan edessä edellislevy Walk The Skyn (2019) vallattua niin Yhdysvaltain kuin Englannin rocklistojen piikkipaikat. Listamenestyksen pohjustamaa kiertuetta se ei kuitenkaan päässyt tekemään, sillä koko hela maailma meni koronasäppiin, joten floridalaisbändille jäi rundin sijasta lapasiinsa rutosti vapaa-aikaa. Ja mihinkäs sitä muusikko muuhun luppoaikansa käyttäisi kuin seuraavan levyn tekemiseen.

Aika ja panostus eivät ole menneet hukkaan, sillä Alter Bridgen raskaahko vaihtoehtorock kajahtaa taas komeasti, ja aavistuksen progressiivisemmin kuin aikaisemmin. Tutun melodisen post-grungen pohjalle rakennettuihin sävellyksiin on hiipinyt salavihkaista kunnianhimoa, ja kun maailman ehkä vähiten karismaattisen laulajan Myles Kennedyn tunteikas ja notkea ääni kruunaa rakenteellisesti entistä mielenkiintoisempia biisejä, yhtyeen melankolista stadionhardrockia on ainakin tässä osoitteessa aikaisempaa mielekkäämpää kuunnella.