Levyarvio: Matka raskaaseen sarjaan yhä kesken – Alter Bridgen metallinen rock soi komeasti mutta yksitoikkoisesti

Alter Bridge
Walk The Sky
Napalm

Alter Bridge on tarponut eteenpäin tasaisen varmasti jo vuodesta 2004, muttei jostain syystä ole koskaan noussut sinne rockbändien kaikkein raskaimpaan sarjaan, vaikka kaikki eväät siihen löytyvätkin. Tuorein osoitus tästä on yhtyeen kuudes pitkäsoitto Walk The Sky, jolla metallinen rock soi yhtä komeasti ja jylhästi kuin ennenkin.

Levyn ainoa varsinainen kompastuskivi on liika pituus, sillä vaikka kitaristi Mark Tremonti ja laulaja-kitaristi Myles Kennedy saavatkin parhaimmillaan aikaan todella hyviä rockanthemeita ja kertosäkeitä, eivät paukut riitä pitämään laatua läpi näin ison kokonaisuuden. Joitain biisejä ei edes erota toisistaan, mistä on osin myös ”kiittäminen” Michael Basketten täyteenahdettua miksausta.

Levyltä löytyy onneksi vastapainoksi myös niitä killeribiisejä, kuten uhkaavasti möyrivä Indoctrination sekä tiukkaa riffittelyä sisältävät Wouldn’t You Rather ja Native Son. Myles Kennedyn ääni on sekin yhtä vahva kuin ennenkin ja sopii sekä hevimpään että kevyempään materiaaliin moitteetta.

Walk The Sky on perushyvä suoritus, joka osoittaa, että sanottavaa vielä on. Tiivistämistä tai kautta linjan tykimpää materiaalia se kuitenkin olisi kaivannut.