Arvio: Parhaimmillaan jamitteluvaihde silmässä – Heikki Hakkarainen heittää vanhan liiton progen sekaan iskelmää, rockia ja funkia

Arvio julkaistu Soundissa 9/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Heikki Hakkarainen
Kuollut hauki
Mykkälevyt

Varsinaissuomalainen Heikki Hakkarainen on yhtye, joka sekoittelee musiikissaan vähän kaikkea. Syvimmin kumarretaan suomalaisen vanhan liiton progen ja 70-luvun suuntaan, mutta sekaan on heitetty niin iskelmää kuin myös rockia ja funkia. Ryhmä itse käyttää tyylistään termiä villasukkaproge.

Kuollut hauki on yli 10 vuotta taivaltaneen yhtyeen kolmas pitkäsoitto. Kokemus ja kilometrit kuuluvat saumattomana yhteissoittona ja soundin linjakkuutena, vaikka vaikutteita onkin otettu sieltä täältä.

Bändi on parhaimmillaan lyödessään jamitteluvaihteen silmään ja instrumentaalipätkät nousevat biisin kuin biisin kohokohdiksi. Meininki on progeimmillaankin kuitenkin sulavaa ja helposti lähestyttävää eikä kappaleita myöskään paisutella suotta megalomaanisen pitkiksi.

Heleästi ja kaikuefekti tapissa laulava Jouni Korhonen istuu tyyliltään ja soundiltaan sinänsä tällaiseen musiikkiin kuin villasukka jalkaan, mutta paikoin solistin ulosanti menee ainakin omaan makuun liikaa hoilottamiseksi ja jollottamiseksi.

Tunnelmallinen ja herkkä Kaarevat puut, menevät Kuollut hauki ja Valoisan ja varjon viiva sekä Alkuillan korennon sooloiluosuudet edustavat levyn parasta antia.

Lisää luettavaa