Arvio: Pyhä tasapaksuus sentään – Senses Failin kevytpunk on kiusallisen muovista kuultavaa

Senses Fail
If There Is Light, It Will Find You
Pure Noise

Senses Failin soppa on keitetty punk pop -kompeista, ajoittaisista hardcore-huudahduksista ja heavy-henkisistä kitaramelodioista. Kyseisellä sapluunalla on työstetty eteenpäin miltei 20 vuotta ja kierretty etenkin Yhdysvalloissa keikkaklubeja. Julkaisuvuorossa on yhtyeen seitsemäs levy, eikä siinä ole mitään suurempaa vikaa.

Ja siksi siinä onkin vikaa. If There Is Light, It Will Find You on kiusallisen tasapaksu ja tutun kuuloinen pohjoisamerikkalainen rockalbumi. Tuotannoltaan se lähenee täydellistä, laulu on täysin moitteetonta ja kertosäkeet ovat miellyttäviä, joskin kuolemattomat hittimelodiat uupuvat tällä kertaa. Kun aggressiota ja tunnetta on havaittavissa, se on kahlittu Walmart-ystävälliseen muotoon. Esitysolosuhteissa ilmaisunsa varmasti toimii ja hiki lentää, mutta levyltä ei energia välity. Liian pitkäkin albumi on.

Senses Fail on kuitenkin sosiaalisessa tiedostavuudessaan oikealla asialla eikä peittele sanomisiaan. Tälle positiiviselle asenteelle ja musiikkinsa massapotentiaalille on muovisuudessaankin tilausta ja tarvetta, mutta en ole varma, jaksaako kukaan yhtyeen uusinta kotiolosuhteissa kuunnella.