Arvio: Rohkeat Kuvat ei ole iso yhtye, mutta se kuulostaa lukemattomia hittejä tehneeltä bändiltä

Arvio julkaistu Soundissa 5/2024.
Kirjoittanut: Aki Nuopponen.

Arvio

Rohkeat Kuvat
Jätä mut tähän
Soit Se Silti

Energiaa. Isoa energiaa! Hymyjä. Suuria hymyjä! Rohkeat Kuvat on päättänyt, että jos se on aiemmin tehnyt stadionkokoluokan rockia, niin nyt se voi viedä tämän ison energian säröllä ja rosolla myös pienemmille klubeille.
Rohkeat Kuvathan ei siis ole mitenkään iso tai edes niin tunnettu yhtye kuin se ansaitsisi. Mutta se kuulostaa silti isolta lukemattomia hittejä takoneelta ja tekevältä bändiltä. Hauskaa, mutta ei koskaan enää (2020) ja Ei se ahdista meitä (2022) saavat nyt rinnalleen kolmannen sisaren, joka on tästä se katraan vesa, jolla on eniten luontaista intoa.
Jätä mut tähän -albumilla lauletaan kivuliaista asioista sitä kautta, että jos ei ole sydänsurua ja onnettomuutta, ei voi myöskään olla rakkautta ja onnea. Yhtye kykenee laulamaan jättimäisellä energialla, hymyllä ja ironisella pilkkeellä silmäkulmassa todellisista asioista ja tekee sen kappaleilla, joista lähes jokainen voisi olla suuren kokoluokan hitti.
Lupaukset, Rokkidisko, Aurinkolasit ja Hyvin törmää harvoin saavat ihan oikeasti toivomaan, että Rohkeat Kuvat olisi Suomen suurin bändi ja näiden kappaleiden tahdeissa pääsisi yhteislaulamaan ja hyppimään festariyleisöön. Juuri niin iskevää energiaa Rohkeat Kuvat välittää melodioillaan, riffeillään ja kertseillään, joissa on myös syvyyttä.

Lisää luettavaa