Arvio: Suomenkielisellä rockilla menee kovaa – Rohkeat Kuvat tekee debyyttilevyllään selvää jälkeä

Rohkeat Kuvat
Hauskaa, mutta ei koskaan enää
Soit Se Silti

Suomenkielisellä rockilla menee vaihteeksi aika lujaa! Tänä syksynä tietä viitoittavat muiden muassa Luukas Oja, Linkopii sekä Rohkeat Kuvat. Nyyhkypunkiksi itsensä luokitteleva oululaislähtöinen Rohkeat Kuvat avaa debyyttialbuminsa linkopiimäisellä kitararymistelyllä Hampaankolot, johon rumpali Miska Kuuselan hitusen Egotripin Mikki Kaustetta muistuttava venyttelevä laulu lisää persoonallisen säväyksen.

Luontevasti taipuva laulu on Rohkeiden Kuvien paras valtti. Kuusela ja kitaristi Saara-Leena Niemelä vuorottelevat ykkössolisteina ja laulavat stemmoja yhdessä basisti Nora Mobergin kanssa. Arjen romantiikasta ammentavat lyriikat eivät kompastu kliseisiin, ja sanat jäävät soimaan päähän.

Kolmen kitaristin tyylitajuinen soitto on yhtyeen toinen valtti ja miellyttävästi ysärivaikutteinen tuotanto kolmas. Kirpeä syksy tuo mieleen Smashing Pumpkinsin, heleästi raikaava Kaikki on täällä Lushin (ja kappaleen sanoitus TV-Resistorin). Mistään kopioinnista ei ole kyse. Liljaa eteenpäin kannatteleva riffi kuulostaa yksinkertaisesti makealta, ja yllärisaksofoni kruunaa levyn ehkä parhaan biisin. Hauskaa, mutta ei koskaan enää päätyy vuoden parhaiden debyyttialbumien kasvavaan pinoon.