Arvio: Santa Cruzin Katharsis alkaa lupaavasti, mutta huonot puolet nousevat pian esiin

Santa Cruz
Katharsis
M-Theory Audio

Santa Cruz hajosi viime vuonna dramaattiseen tapaan ja bändin ainoaksi jäseneksi jäänyt Archie Cruz synnytti näistä tapahtumista Katharsis-levyn, joka käy läpi tekijänsä tuntoja vihasta anteeksiantoon.

Levyn ensisingle Changing of Seasons oli luettavissa pesäeron teoksi menneeseen, mutta tosiasiassa useat levyn kappaleista olisi helposti voinut kuulla Cruzin kahdella aiemmalla albumilla. Levy lähtee käyntiin lupaavasti, mutta kulku on epätasaista.

Osa biiseistä kuulostaa valitettavan selviltä pastisseilta toisen artistin tyylistä. True Believerin pullistelu tuntuu Five Finger Death Punchin jämäpalalta ja Into the War Thirty Seconds To Marsin hiilikopiolta. Räikeimmillään ollaan It Was Youssa, jonka säkeistön “You watched me walk away” -lause käy yksi yhteen Killswitch Engagen My Cursen kanssa. Kyseenalaista on Cyndi Lauperin puhkisoitetun Time After Timen lisääminen albumille muovisena coverina.

Katharsiksella on hetkensä ja parhaimmillaan albumi on energistä ja hauskaa modernia rockia, etenkin raskaimmissa biiseissään. Katharsiksen ongelmaksi muodostuu tunne, että tämän on kuullut jo aiemmin. Siltä löytyy kuitenkin tie, jota Cruzin kannattaisi lähteä seuraamaan.