SANTA CRUZ: Screaming For Adrenaline

SANTA CRUZ
Screaming For Adrenaline
Spinefarm

Pääkaupunkiseudulla uutteralla keikkailulla kannuksia hankkinut Santa Cruz saa vihdoin osaamisensa esille levytetyssä muodossa. Ehtaan ja rempseästi toteutettuun 1980-luvun glamhenkiseen hardrockiin luottava Santa Cruz on myös asenteellisesti ja ulkonäöllisesti tinkimätön rockbändi. Tällaisista porukoista äidit joskus aikanaan tyttäriään varoittelivat.

Santa Cruzin nelikko luo uraansa vanhaan, pitkäikäisyyttä ennustavaan malliin. Kaikenlaisten kilpailujen ja tyrkkyjulkkisten aikana se kirjoittaa ensin kirkuvan tarttuvia biisejä, kiertää lukemattomia keikkapaikkoja ja siirtyy vasta sitten, täysin valmiina ja kokeneenakin bändinä, levyttämään. Tuloksena on kauttaaltaan laadukas debyytti, jolla toki kuuluvat Guns N’ Rosesin vaikutus ja ripaukset niin Aerosmithiä kuin Mötley Crüetakin, mutta ennen kaikkea Santa Cruzin näkemys näyttävästä ja railakkaasta amerikkalaistyylisestä hardrockista.

Santa Cruz jättää itkuballadit tekemättä ja panostaa rokkaamiseen, tarttuviin kertosäkeisiin, kirpeisiin kitarasooloihin ja elävöittäviin taustalauluihin. Jos vertaillaan kovaa vauhtia uudelleen sikiäviä tukkametallibändejä, Santa Cruz on laadullisesti kärkiporukassa, vaikka pelikentäksi merkitään koko maailma. Livenä tämä pumppu on taatusti aikamoinen peto.