Poikamaisessa pullistelussa sykkii iso sydän – Santa Cruzin suonissa vertaa vähän erilainen veri

Santa Cruz
Bad Blood Rising
Sakara

Vuonna 2007 perustettu Santa Cruz on juuri nyt yksi eniten kansainvälistä pöhinää aiheuttavista suomalaisbändeistä. Se on ok, sillä kolmoskiekollaan Archiella, Johnnylla ja kumppaneilla on tarjota kelpo annos musiikillista katetta ympärillään vellovalle tohotukselle.

Hard rockin ja glamin dekadenttisfallistisesta maailmasta kaapivien helsinkiläisten genretekninen ymmärrys ja soitannallinen pystyvyys ovat olleet tietäjien tiedossa jo tovin, mutta se biisi on antanut odottaa itseään. Nyt kiimaisinta pyrintää löytyy paketoituna poikamaisen pullistelun (Voice Of The New Generation), kevyesti poliittisen velmuilun (Back From The Dead) ja rockin klassikoille flirttailun (Pure Fucking Adrenaline) sifonkikääreisiin.

Parhaiten pärähtävät ykkössinkku River Phoenix sekä muuan Guns N’ Roses -vislaushitin mieleen nostava Breathe. Tosiasiassa Cruzien tärkein voimavara piilee isosti sykkivässä sydämessä: Bad Blood Rising vie takaisin vetyperoksidin ja feromonien kyllästämiin päiviin, jolloin pidäkkeettömät tunnevyöryt eivät olleet merkki heikkoudesta. Moinen jos mikä on raikasta pragmaattista patsastelua palvovassa rock-ajassamme.

Mutta breikataanko tällä maalimalla? Saa nähdä. Aikahan on oikea aina, kun biisit ovat riittävän hyviä.