Arvio: Tältä levyltä huokuvalle rauhalle olisi käyttöä muuallakin – The Lemon Twigs löytää henkisen yhteyden 70-luvun popmusiikkiin

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

The Lemon Twigs
Everything Harmony
Captured Tracks

The Lemon Twigsin neljäs albumi on ensimmäistä kertaa kokonaan newyorkilaisveljesten Brian ja Michael D’Addarion omaa työtä. Urakoinnista on syntynyt levyllinen korvia ja mieltä hivelevää 70-lukuun henkistä yhteyttä löytävää popmusiikkia. Aiemmin vahvat brittipophäivähdykset korvautuvat Everything Harmonylla paljolti Big Starin suvereenista voimapopista, Simon & Garfunkelista ja jopa The Carpentersin hienostuneisuudesta siivilöityvillä vaikutteilla.

When Winter Comes Around on pariin kertaan hymniseen täyteläisyyteen paisuvana haikeana balladina jo nyt vahva ehdokas vuoden vaikuttavimmaksi poplauluksi. Valssahtavan Born To Be Lonelyn ja akustisin kitaroin soitetun Every Day Is The Worst Day Of My Lifen teemat ovat eittämättä ilottomia, mutta The Lemon Twigsin käsissä laulut kääntyvät kirkkaasti voiton puolelle. Jälkimmäinen siitä huolimatta, että biisissä ei ole muuta tekstiä kuin otsikkonsa.

Weyes Bloodin kahden viimeisimmän albumin ja idoleihinsa lukeutuvan Todd Rundgrenin Space Forcenkin (2022) tekoon osallistuneiden D’Addarioiden huikeisiin lauluharmonioihin ulottuva multi-instrumentalismi tekee Everything Harmonysta levyn, jolta huokuvalle rauhalle soisi olevan käyttöä myös musiikin ulkopuolella.

Lisää luettavaa