Levyarvio: The Lemon Twigsin veljekset remeltävät yhä sokerihumalaisena 70-luvusta – Yhtyeen voimapop soi kuuntelijaystävällisenä

Arvio julkaistu Soundissa 7/2020.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

The Lemon Twigs
Songs For The General Public
4AD

The Lemon Twigsin Brian ja Michael D’Addario olivat ensilevyllään vielä teini-ikäisiä ja lumoutuneita kaukaisen 70-luvun soundeista ja pop-estetiikasta. Do Hollywood (2016) ja Go To School (2018) huokuivat karkkikaupassa irti päästettyjen lasten riemua eikä ilo ole laantunut. Songs For The General Publicille veljesten biisintekijäkyvyillä ja multi-instrumentalistisilla ja laulullisilla taidoilla on luotu mitä puhtainta voimapopia.

Tuttuja kuulokuvia pursuavat biisit ovat joistakin tylyistä sanakäänteistä huolimatta ehdottoman ystävällisiä. Hell On Wheelsin glam-henkisyys on sukua Mott The Hooplelle ja jatkossa vastaan tulee välähdyksiä muun muassa The Movesta, ELO:sta, The Beatlesistä, Queenistä ja lähimpänä tätä päivää Suedesta.

Only A Foolin perusteella kaksikolta taittuvat tarvittaessa myös progehtavat äkkiliikkeet. Vakavateemaisen Why Do Lovers Own Each Otherin kaltaista leikkisyyttä on totuttu kuulemaan huomattavasti D’Addarioita pidempään parityötä tehneiden veljesten Ron ja Russell Maelin toimesta. Leather Together on eloisan ja lämminhenkisen albumin raa’asti roiskiva rockbiisi ja hälyiseen feedbackiin matkan päättävä Ashamed paljastuu variaatioksi kansansävelmästä Auld Lang Syne.

Lisää luettavaa