Arvio: Eikö Deathstars usko tarpeeksi itseensä? Ruotsalaisyhtye vilkuilee liikaa vieraisiin pöytiin

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

Deathstars
Everything Destroys You
Nuclear Blast

Nyt kai voidaan hyvällä syyllä puhua comeback-albumista. Ruotsalaisen Deathstarsin edellinen levy The Perfect Cult kun ilmestyi yhdeksän vuotta sitten.

Deathstars on vaellellut kohtuullisin tuloksin industrial metalin, rockin ja goottisävyjen välimaastossa. Uusia biisejä kuunnellessa hiipii mieleen ajatus myös siitä, että yhtye olisi käynyt vakoilemassa Rammsteinin ja jopa The 69 Eyesin leirinuotioiden äärellä. Everything Destroys You tuntuu asettaneen tavoitteekseen iskeä hittien kultasuoneen. Kappaleet ovat toki tyylisuunnalle sopivasti melodioita korostavia, ja tuotantovaiheessa on etsitty kaikki mahdolliset kommervenkit, joilla kuulijoiden voisi olettaa olevan koukutettavissa. Kenties bändi alleviivaa uudella levyllään tavallista enemmän goottipuoltaan, sillä industrial-runttauksen tueksi on kasvatettu koskettimien avustuksella kohtalokkaita ja sinänsä toimivia melodiakulkuja.

Uutuus on varsin vaikuttava kokonaisuus, vaikkei aivan saumattoman ehjä. Albumi tarjoilee runsaasti mielenkiintoisia yksityiskohtia, mutta usein se lopullinen niitti jää puuttumaan. Syynä tuntuu olevan uskon puute omaan intuitioon, sillä bändi kurkistelee hieman liikaa aitojen yli naapureiden puolelle, mikä ei voi olla vaikuttamatta albumin yleiseen tunnelmaan.

Deathstars tuntuu siis edelleen painiskelevan samojen asioiden kanssa kuin aina ennenkin, mutta onneksi kehitystäkin on tapahtunut.

Lisää luettavaa