DEATHSTARS: The Perfect Cult

DEATHSTARS
The Perfect Cult
Nuclear Blast

Deathstars muistutteli olemassaolostansa muutaman vuoden takaisella kokoelma-albumillaan, joka kääri samaan pakettiin ruotsalaisten industrialrokkareiden iskevimmät veisut. Muistutus olikin paikallaan, sillä yhtyeen edellinen Night Electric Night -albumi pujahti parin kuuntelun jälkeen unholaan ilmestymisvuonnaan 2009.

Vaikka vuodet ovat vierineet, ei levytystaukoa Deathstarsin kohdalla hyvällä tahdollakaan voi kuvailla luovaksi. The Perfect Cultin kymmenen biisiä on tuttu yhdistelmä tarttuvia melodioita, monotonista laulua, rappioromantiikkaa ja kohtalokkaita syntikkakudelmia.

12 vuoden matkan kulkenut länsinaapurin dekadentti hittiviisupartio on neljännellä tulemisellaan arvaamattoman ennalta-arvattava. Toisaalta omassa genressään The Perfect Cult  on Deathstarsia parhaimillaan ja kamppailee kokoelmalevyn kanssa yhtyeen diskografiassa parhaimman levyn tittelistä. Kappaleiden ja ennen kaikkea kertosäkeiden vetovoimaa ei käy kiistäminen, vaikka koukut eivät edelleenkään pitkäksi aikaa muistijälkiä jätä. Kultilleen ja uusille korvapareille Deathstars tarjoaa kutakuinkin täydellisen levyn, mutta muutosta haikaileville kuulijoille levy on jo kolmeen kertaan aiemmin läpikoluttu.