Arvio: Tekijämiesten power metal -bändi Metal De Facto päästää itsensä liian helpolla

Arvio julkaistu Soundissa 3/2024.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

Metal De Facto
Land Of The Rising Sun Part 1
Rockshots

Metal De Facton riveistä löytyy taistelukokemusta useammaltakin rintamalta aina Ensiferumista ja Dreamtalesta lähtien, ja kun tekijämiehistä on kysymys, bändin kakkoslevy on tietysti selkeätä pässinlihaa.

Sitten edellisen levyn bändi on saanut uuden laulajan, espanjalaisen Aitor Arrastian. Mies on erinomainen korvaaja Mikael Salolle, ja miehen äänivarannosta tuntuu löytyvän laajuutta.

Metal De Facto tykkää konseptilevyistä. Debyytti Imperium Romanum (2019) kertoi Rooman imperiumista. Nyt mennään Japani-teemalla. Musiikillisesti bändi ei uudella levyllään juuri heijastele nousevan auringon maan kulttuuriperimää, kun voimametalli on kuitenkin se pääasia.

Metal De Facto osuu aika lailla samankaltaisille urille, jossa Beast In Black ja Battle Beast kulkevat. Levyn käynnistävä Rise Amaterasu ei kuitenkaan vastaa täysin mielikuvaa siitä, mitä bändiltä voi odottaa. Sävellys on yllättävän varovainen ja tunnusteleva, mutta sitten bändi alkaa päästä vauhtiin.

Kappaleet istuvat voimametallin maaperälle täydellisesti, ja vaikka materiaali on kaikin tavoin laadukasta, paikka paikoin bändi päästää itsensä vähän liian helpolla, mikä melkein jää huomaamatta yhtyeen soittajien suvereenin työskentelyn takia. Tame The Steel ja Superstars edustavat sellaista tasoa, jota näin kovalta kokoonpanolta uskaltaa kuvitella syntyvän jo lähtökohtaisesti. Moista raivokkuutta soisi kuulevan muiltakin raidoilta.

Lisää luettavaa