AU PAIR: Voiko tämä rakkaus olla synti

AU PAIR
Voiko tämä rakkaus olla synti
Laama

Soundin demokisankin voittanut jyväskyläläinen Au Pair on edennyt debyyttialbumiinsa. Niin valmis yhtye oli jo vuosi sitten, ettei hätiköinnistä voi syyttää. Nyt kun Bad Vugum on lopettanut aktiivisimman toimikautensa ja Radiopuhelimet hivuttautunut lopullisesti rytmimusiikin pariin, ilmestyy Voiko tämä rakkaus olla synti aikana, jolloin Au Pair ei pääse haastamaan esikuviaan. Se ei silti vähennä albumin arvoa.

Tomi Tuomaalan laulu ei enää ole pelkkää tekstien ehdoilla etenevää lausumista, vaan Au Pair toimii uusissa kappaleissaan myös musiikin ehdoilla. Bändin tunnistaa silti yhä ennen muuta lyriikoista. Muun muassa Timo Rautiaiselle tekstejä tehnyt Tuomaala pureutuu edelleen ronskisti suomalaiseen sielunmaisemaan surkeita ihmiskohtaloita sen kummemmin säälimättä. Tekniikan maailma ympäristöteemoineen irvii täkäläiselle mentaliteetille, jossa kaikki pitää ottaa haltuun seurauksista piittaamatta. Tuomaalan musta huumori ei kaihda makaabereitakaan sävyjä, kuten Berliinin kansainväliset ajoneuvomessut todistaa.

Au Pairin välittämä maailma ei ole iloisesti sisustettu, mutta silti se välttää piehtaroimasta suomalaisen miehen apaattisessa synkkyydessä. Sanottavansa voi ilmaista muutenkin kuin ärjyen päätä seinään hakkaamalla.