BALSAMO DEIGHTON: Unfolding

BALSAMO DEIGHTON
Unfolding

Balsamo Deightonin debyyttialbumilta löytyvä Jackson Browne -cover Sky Blue And Black on hieno numero kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on originaalin laulun kauneus ja toinen sen tällä kertaa esittävän duon kiistämättä ihailtava musikaalisuus.

Pitkälti siihen plus-merkkiset asiat sitten jäävätkin. Steve Balsamon ja Rosalie Deightonin country- ja americana-henkisten rallatteluiden valitettavana taipumuksena tuppaa olemaan äänitapetiksi käpristyminen. Parin ensimmäisen raidan jälkeen luulee kuuntelevansa Lady Antebellumin albumia. Sitten Ride It huuliharppuineen väläyttää kevyt-Springsteenit kehiin ja laulunkirjoituksellinen taso kohoaa hetkiseksi, kuin seuraavana tulevaa Browne-helmeä enteillen. Kun se on ohi, lallatellaan jälleen kuin mitkäkin kahdeksattasadatta keikkaansa läpi lasettelevat punaniska-trubaduurit.

Balsamo Deighton on suhteellisen nuori yhtye, joten sen marinoitumista on kohtuullista malttaa vielä odotella. Esimerkiksi Long Way Round vihjaa, että sekä sävellys- että sanoituspuolella olisi omaakin annettavaa. Vielä toistaiseksi meno on kuitenkin turhan pidäkkeistä.