BAND OF HORSES: Cease To Begin

BAND OF HORSES
Cease To Begin
Sub Pop

Hassua, miten Band Of Horsesin levyä ei pysty ottamaan vastaan sen omien ansioiden kautta. Välillä ajatuksiin tulee My Morning Jacket, toisaalla sinne hiipii The Shins, Red House Painters tai Mercury Rev. Milloinkaan ei mieleen juolahda, että yhtye olisi toisella albumillaan löytänyt ikioman äänensä ja identiteettinsä.

Uskon monen mieltyneen Band Of Horsesin viimevuotiseen Everything All The Time -debyyttiin, koska se herätti toiveita. Haaveilevat ja kiihkeät rocklaulut lupasivat suuria tulevan suhteen, ja toisella levyllä kaikki onkin periaatteessa paremmin. Cease To Begin on edeltäjäänsä tuotetumpi, isompi ja helpompi levy. Sillä ei kuitenkaan kuulla mitään, mikä tekisi albumista aivan erityisen. Jos se putoaisi lattialautojen väliin, tuskin tulisi poimittua ylös.

Amerikkalaisen indierockin mittatikkuna Cease To Begin toimii oivasti, vaikka albumin voidaan kehua onnistuneen lähinnä teknisessä mielessä. Valtameren takana ilmestyy vuosittain satoja huonompia levyjä, jotka solahtavat suunnilleen samaan lokeroon. Toisaalta siellä julkaistaan kasapäin onnistuneempiakin kiekkoja, joista täällä ei tiedä oikeastaan kukaan.