Napakymppiä odotellessa ihan ok Band Of Horses -uutuus

Band Of Horses
Why Are You OK
Interscope

Olen odottanut vuosien ajan, että Band Of Horses osuisi napakymppiin. Täyttymystä ei ole kuitenkaan tullut. Yhtyeen musiikki on aina ollut lähellä täydellistä, mutta samalla sitä ovat rasittaneet monet tyhjät kierrokset. Tämä ristiriita on hiertänyt niin levykokonaisuuksia kuin yksittäisiä laulujakin.

Viidennelle studioalbumilleen Band Of Horses on saanut avukseen Grandaddy-kippari Jason Lytlen, jonka näkemys välittyy sekä äänimaailman nyansseista että pakottomasta yleistunnelmasta. Yhtyeen olemukseen Lytle ei ole kuitenkaan kajonnut. Band Of Horses luottaa edelleen avaraan ja hartaaseen ilmaisuun, jonka kiinnekohtia ovat helponhaikeat sävelet ja Ben Bridwellin kuulas ääni. Jälki on parhaimmillaan vastustamatonta, mutta myös petollisen lähellä tavanomaisuutta.

Why Are You OK:lla orkesteri onneksi väistää syvimmät sudenkuopat. Aivan kuin se olisi viimeinkin oppinut suhtautumaan kauneudentajuunsa nöyrästi mutta pelotta. Yhtye kuulostaa vapautuneelta ja sydämelliseltä, olipa kyse sitten Casual Partyn leikittelystä, Hagin jousikuorrutteisesta balladismista tai Lying Under Oakin kevytsentimentaliasta. Ja mikä tärkeintä, nyt ontommatkin hetket tuntuvat merkityksellisiltä.

Vaikka Why Are You OK poikkeaa edeltäjistään vain vähän, sitä tekee mieli pitää onnistuneena korjausliikkeenä.