BAYON FACE: Bayon Face

BAYON FACE
Bayon Face
Grassbay

Täysimittaisesti debytoivan Bayon Facen musiikki on huomattavasti maanläheisempää kuin bändin eksoottisesta nimestä voisi päätellä. Kambodzalaisesta Bayon-temppelistä löytyvä naamaveistos häämöttää Bayon Facen kansissa, mutta itse levyltä ei erityisempää spirituaalisuutta tapaa.

Nykykokoonpanossaan parivuotiaan Bayon Facen keskushahmoina ovat Zen Café -basisti Kari Nylander ja albumin biisit säveltänyt, 1990-luvulla Lehtivihreät-yhtyeessä vaikuttanut rumpali Jukka Isotalus. Vaihtoehtoisen rockin edustajaksi kuvaillun kvartetin musiikissa on paikoin lieviä grungejäämiä, mutta kokonaisuutena Bayon Facen rock pysyy turvallisesti keskitien tuntumassa.

Bayon Facen biiseissä on määrämitta soitannollista voimaa ja ajoittaista grungesta juontuvaa paisutusta. Roy Heinon ja laulusolisti Samuli Penttisen kitarat synnyttävät hetkittäin jännittäviäkin kudelmia, mutta yleisvaikutelma jää pikemminkin kohteliaaksi kuin räjähtäväksi. Näin siitä huolimatta, että tasaisella beatillään määrätietoisen vaanien etenevä ja sisäistä voimaansa hienosti pidättelevä Hard To Handle erottuu levyn yksinäiseksi kuningaskappaleeksi.

Albumin ylivoimaisesti häiritsevin piirre on puolestaan se, kuinka läheltä Samuli Penttisen laulu hipoo Poets Of The Fallin Marko Saarestoa.