BEASTMILK: Climax

BEASTMILK
Climax
Svart

Saatuani Beastmilkin promon törmäsin bändin esittelyyn brittilehti Guardianin sivuilla. Bändin sanottiin referoivan Bauhausia, josta käytettiin adjektiivia uncool. Olin shokissa. Toivottavasti moiset ylilyönnit saadaan karsittua nyt kun brittilehdistölle kehitetään jonkinlaista valvontajärjestelmää viime vuosien urkintaskandaalien jälkeen.

Oikeassa Guardian kuitenkin oli siinä, että Beastmilk ammentaa aivan eri osasta perinnettä kuin viime vuosien postpunkpastissit. Climaxin kitaravalleissa, yliampuvasti artikuloiduissa ja kaiutetuissa lauluissa sekä päähän tarttuvissa kertosäkeissä soivat Bauhausin lisäksi Southern Death Cultin tomikompit ja kitaramelodiat, Killing Joken lohduttomuus, The Sisters Of Mercyn dramaattisuus…

Levyn äänityksestä vastasi Convergen Kurt Ballou, joka on tehnyt hommia tiskin takana muun muassa Kvelertakille ja Torchelle, joten Beastmilkin kohdalla hän oli selvästi mies paikallaan.

Levyllä ei ole yhtään sinänsä heikkoa kappaletta, mutta tehokkaimmin ihon alle ryömivät biisit ovat Genocidal Crush, Ghosts Out Of Focus, Surf The Apocalypse ja Strange Attractors. Skaala taipuu ensimmäisen stadiontason hoilauskertsistä viimeisen atmosfääriseen fiilistelyyn.