BLOODBATH: The Fathomless Mastery

BLOODBATH
The Fathomless Mastery
Peaceville

Allstar-kokoonpanojen levytykset ovat useimmiten olleet teennäisiä ja jokseenkin turhia. Samaa ei kuitenkaan voida sanoa Bloodbathista, jonka tähänastiset albumit ovat olleet viimeisen päälle ammattitaitoisesti tehtyjä nostalgia­pläjäyksiä. Katatonian (Jonas Renkse ja Anders Nyström) ja Opethin (Mikael Åkerfeldt ja Martin Axenrot) jäsenistä koostuva Bloodbath murjoo vanhakantaista ruotsalaista deathmetallia Dismemberin ja Entombedin hengessä.

The Fathomless Mastery on jälleen kerran laajennusta yhtyeen repertuaariin. Jalka on läntätty tällä kertaa osittain myös Amerikan mantereelle. Levyn kappaleissa kumarretaan niin Morbid Angelille (Slaughtering The Will To Live) kuin myös Cannibal Corpselle (Process Of Disillumination), vaikka ruotsalainen melodisuus ei koskaan pääse unohtumaan taka-alalle. Åkerfeldtin matala korina puskee intensiteettiä piirun verran eteenpäin silloinkin, kun yhtye jää rassailemaan pienellä panostuksella kyhättyjen riffiviritelmiensä pariin.

The Fathomless Mastery on hyvää tyylilajinsa viihdettä, mutta ei kuitenkaan juuri sen enempää. Kun alkuviehätys on ohi, ei levy ole jättänyt minkäänlaista muistijälkeä, joka pystyisi korvaamaan esikuviensa tekeleet.