Arvio: Taukoamatonta mättöä ilman kompromisseja – Bloodbathia saa sanoa syystäkin supergroupiksi

Bloodbath
Survival Of The Sickest
Napalm

Bloodbathin nykykokoonpano sisältää jäseniä Katatoniasta, Paradise Lostista ja Opethista. Lisäksi Survival Of The Sickestilla vierailevat Napalm Deathin Barney Greenway ja Gorgutsin Luc Lemay. Bändiä voi siis hyvällä syyllä kutsua supergroupiksi.

Kun Bloodbath starttasi 1998 Opethin Mikael Åkerfeldt laulajanaan, oli konsepti tuoda Floridan ja Ruotsin skenejen kulta-aikojen death metal takaisin. Vokalistin vaihduttua vuonna 2014 Paradise Lostin Nick Holmesiin bändin musiikki siirtyi synkkätunnelmaisemmille blackened-urille.

Survival Of The Sickestilla Bloodbath on pessyt corpse paintinsa ja palannut traditionaalisen Florida-deathin pariin. Levy tarjoaa Cannibal Corpsen ja Deiciden tyylisiä riffejä, sooloja ja taukoamatonta korkeatempoista mättöä.

Vaikka levyn sanoituksetkin keskittyvät perinteisiin sopivasti zombie-tarinoihin, paistaa kaikesta läpi Holmesin intellektuaalinen ja monisävyisempi ote. Dead Paraden ja No God Before Men kaltaisten biisien melodisemmat osiot tuovat levyyn toimivaa kontrastia asenteen siitä kärsimättä.

Bloodbath on onnistunut yhdistämään kahden aikakautensa parhaat puolet tekemättä minkäänlaisia kompromisseja. Tuloksena on bändin tähän mennessä paras levy.