BO KASPERS ORKESTER: Hittils

BO KASPERS ORKESTER
Hittils
Epic

Ihailtavinta ruotsalaisessa popmusiikissa ovat meikäläistä pitemmän ja rikkaamman musiikkiperinteen tuomat eheätyyliset variaatiot. Kärkenä ovat kansainväliset listahirmut, mutta tiukasti niiden takana skaala leviää kansanmusiikista jatsiin, bluesiin ja kaikkiin rockin alalajeihin. Bo Kaspers Orkester vispilöi hienot kotikieliset iskelmänsä suvereenisti klubijatsin ja loungehissuttelun muotoon.
Hittils on täyteläinen valikoima neljän albumin viihtyisää antia. Levollisiin lauluihin ja varmaotteisen kepeään komppaukseen tukeutuva combo sävyttää Bo Kasperin vokalisointia äärimmäisen sulavasti. Mats Asplén hallitsee koskettimin ja (Lasse Halapin jätettyä orkesterin) kitaroin jatsin pudottelun, pelkistetyn syntikkaprogen sekä soul-sähkötyksen. Fredrik Dahlin vakaa vispilöinti veljeilee sydämellisesti akustisen coolin, hartaiden konetahditusten ja latinorytmien tenhon kanssa. Micke Malmgrenin kontrabasso kumuaa hallitsevan intiimisti.
Levy todella tihkuu hiveleviä hittejä viekkailla brasseilla ja urkulurituksilla jatsaavasta ensisinglestä Det går en man omkring i mina skor lähtien. Tuoreimpia ovat verrattoman vetävästi salsaava Undantag sekä bacharach-sulokuorotettu ja jatsilolita Lisa Ekdahlin kanssa duetoitu kokkabiisi Svårt att säga nej. Sen sanaton Havanna-sovitus sulkee eheän uraympyrän. Slovareista Hon är så söt on oikea sentimentaalinen killeri.