BO KASPERS ORKESTER: Vilka tror vi att vi är

BO KASPERS ORKESTER
Vilka tror vi att vi är
Sony

Kepeyden siunaus ja kirous ailahtelevat jatsinsekaisen suosikkibändin psyykessä. Herra Kasperin hentoisen kaunis lauluääni ja yhtyeensä samettiset soitannot ovat melodisen helmeilyn ja äärimmäisen tyylitajuisen tahdituksen elementit. Vilka tror vi att vi är on niin fiini ja muuttumaton jatke omaksutulle linjalle, että se suorastaan haihtuu ennestään tuttujen laulujen massaan. Ilmiö ei ole niinkään pettymyksen kuin hienoisen hämmästyksen aihe. Moitittavaa ei tunnu olevan, kun joukossa on muutamakin bändin parhaimpiin kuuluva laulu.

Toisaalta hiukan lapsekkaasti riisuva alkulallatus När du klär av dig ei kilpaile Barry Whiten tai Marvin Gayen makuuhuoneviettelysten sarjassa. Vasta seuraavaksi sijoitetun nimikappaleen sähköpiano johdattaa horjumattomampaan tunnelmointiin. Sockerdricka och sprit sakeuttaa funk-drinkit vielä hartaammin. Långsamt asettaa lemmenteeman banjolla nakutellen oikeaan etenemisvauhtiinsa niin ohuen kaksimielisesti, ettei ajatus pilaa kiltimpääkään suhdetta.

Lycka till on irtiotto Lou Reedin värillisten tyttöjen lauluaskeliin ja Väljer dig svengaa muikeasti J.J. Cale -kitaran vähäeleisyydellä. Riikinruotsin pyöreys pukee Bo Kasperin sävellyksiä alati luonnikkaasti ja nostaa myös turmelemattoman Tom Waits -coverin Allt är som förut albumin parhaisiin paloihin.