BOB MOULD: Silver Age

BOB MOULD
Silver Age
Merge

Legendaarisen Hüsker Dü -bändin nokkamiehenä kannunsa valanut Bob Mould on ulkoisesti vanhentunut reippaasti, mutta miehen musiikkiin tämä ei ole heijastunut. Itse asiassa Bob-setä on saanut viime vuosina touhuunsa jonkin verran lisää virtaa, osoituksena siitä muun muassa verevä District Line (2008).

Ajan kulumisen ja vääjäämättömän vanhenemisen teemaa luotaava Silver Age on päällisin puolin varsin tyypillinen Bob Mould -levy. Kitaravallit murisevat 1990-lukuisesti ja melodioissa riittää tarttumapintaa hiteiksi asti. Tuotantopuolella särmää ei ole juuri säästelty, joten vihaisen vanhan ukon määreet täyttyvät myös helposti. Eli jos Mouldin tekemiset ovat menneisyydessä miellyttäneet, voi Silver Agellekin antaa mahdollisuuden. Uusien fanien saavuttamisen kanssa saattaa olla niin ja näin.

Bob Mould on useammallakin tavalla samassa asemassa kuin kollegansa Frank Black. Suurien urotekojen ajat ovat kiistatta ohi, mutta varsinaiseksi kehäraakiksi ei kumpikaan ole onneksi suostunut. Uusia levyjä tulee säännöllisesti, mutta mitään pysäyttävää ei ole vähään aikaan ilmestynyt, ellei sellaiseksi laske aiemmin mainittua District Linea. Ehkä tämäkin levy vielä petraa asemiaan, mutta ainakin nyt Silver Age tuntuu Mouldin kultaisen ajan rinnalla vain toisarvoiselta.