BOB MOULD: Life And Times

BOB MOULD
Life And Times
Anti

Hüsker Dü- ja Sugar-bändien nokkamies on vanhoilla päivillään heittäytynyt tuotteliaaksi. Vuosi sitten ilmestyi mainio District Line, jonka luontevaksi jatkeeksi Life And Times pyrkii. Mould ei kuitenkaan olisi Mould, jos hän toistaisi automaattisesti edellisen levynsä kaavaa. Viime kerralla Mould rokkasi ensi kertaa tosissaan sitten Sugar-vuosien, mutta nyt edessä on jälleen pieni seestyminen. Mistään suuresta muutoksesta ei voida puhua, kuten ärhäkäs Argos-kappale osoittaa.

On mukava huomata, että Mouldin tuotteliaisuus ei ole juurikaan syönyt luovuutta. Aivan kuin mies olisi vihdoin tajunnut, että spontaanius kuuluu olennaisena osana rockiin, eivätkä kappaleet useimmiten parane niitä loputtomasti työstämällä. Pakko myöntää, että Life And Timesia kuunnellessa tulee useamman kerran mieleen, mitä Mould olisi näistä kappaleista saanut aikaan Hüsker Dün kanssa.

Life And Times on hyvä lenkki siihen levyjen ketjuun, joita Bob Mould on muutaman vuoden aikana tehnyt. Hieman erikoiselta tosin tuntuu, että lähes jokaisen jälkeen mies on joutunut etsimään julkaisuilleen uuden levy-yhtiön.