Broadway-näytelmä albumiksi – Suzanne Vega teatterimusiikin pauloissa

Suzanne Vega
Lover, Beloved – Songs From An Evening With Carson McCullers
Cooking Vinyl

”Southern Gothic” oli kirjallisuuden laji, joka kiehtoi minua kovasti lukioikäisenä – siis nuo joka suuntaan pursuavat proosateokset Amerikan Syvästä Etelästä ja sen oudosta elämästä. Niitähän kirjoittivat muiden muassa William Faulkner, Erskine Caldwell ja Carson McCullers. Jo parikymppisenä oli viimemainittu julkaissut kaksi merkittävää teosta The Heart Is A Lonely Hunter ja Reflections In A Golden Eye.

Suzanne Vega on aina ihaillut McCullersia. Hän rakastaa tämän kykyä mennä syvälle ihmiselämän vaikeimpiin ongelmiin. Vuonna 2011 Suzanne kirjoitti Off-Broadway -näytelmän Carson McCullers Talks About Love. Suzanne esitti nimiosan – heissä on yllättävän paljon samaa näköä – pääosin musiikista ja monologeista koostuvassa näytelmässä ja sävelsi sen laulut yhteistyössä Duncan Sheikin kanssa.

Tänä syksynä Suzanne jatkaa projektia levyn ja kiertueen merkeissä. Musiikillisesti Songs From An Evening With Carson McCullers tarjoaa aavistuksen folkia, hieman bluesia ja rutkasti jazzahtavaa teatterimusiikkia. Levy on kaikin puolin siistiä, ammattitaitoista työtä, mutta Southern Gothicin rosoisuus ja rujo rohkeus siitä kuitenkin jää puuttumaan.