BRUNO MARS: Unorthodox Jukebox

BRUNO MARS
Unorthodox Jukebox
Atlantic

Unorthodox Jukebox on enemmänkin eklektinen jukeboksi. Mitään rajoja rikkovaa tai epätavallista levyltä ei löydy, mutta läpikäytyjen genrejen kirjo on hämmentävä.

Parhaimmillaan levy on musertavan hyvää poppia. Locked Out Of Heaven on ilman muuta yksi viime vuoden parhaista biiseistä. Siinä sekoittuvat Disco Ensemblen Second Soul ja The Policen parhaat palat. Pahin kyykähdys tulee kuuntelukelvottoman reggae-renkutuksen Show Me kohdalla. Onneksi helmiä kuitenkin riittää.

Lyyrisesti levy on aika yksioikoinen. Bruno Marsilla on taipumus machoilla ja tekstien pahimmat mahalaskut ovat todella karuja: ”You and me, baby/making love like gorillas!” Pari kappaletta omistetaan naisille, jotka haluavat vain kertojan rahat. Näistä paras on vuoden parhaan c-osan sisältävä Money Make Her Smile. Välillä haikaillaan nuorten ja villien naisten perään, flirttaillen lyyrisen kynnyksen kanssa, jonka takana siintävät 1980-luvun tukkametallibändien pahimmat ylilyönnit.

Musiikillisesti Unorthodox Jukebox on kuitenkin yllättävän toimiva ja tiivis paketti nuorelta mieheltä, joka saattaa vielä tehdä jotain suurta. Tämä on vasta toinen levy.