BRÜSSEL KAUPALLINEN: Minä olen vihattu

BRÜSSEL KAUPALLINEN
Minä olen vihattu
Stop The Building

1980-luvun loppupuolen ja seuraavan vuosikymmenen alun suomalaisista vaihtoehtorockyhtyeistä monet ovat päässeet nauttimaan pelonsekaisesta ihailusta nuorempiensa keskuudessa. Brüssel Kaupallisen voisi ajatella vielä juuri ja juuri kuuluvan mainittuun, kunniakkaaseen joukkoon, vaikka bändi julkaisi ensimmäisen singlensä vasta vuonna 1994, eikä sitä ole nostettu läheskään yhtä korkealle jalustalle kuin esimerkiksi Radiopuhelimet tai YUP.

Brüssel Kaupallinen on silti jättänyt lähtemättömän jalanjälkensä raskaan ja kieroutuneen suomirockin marginaaliin ja vaikuttanut sitä kautta uudemman valtavirran tekemisiin. Kotiteollisuuden Jouni Hynynen vierailee Minä olen vihattu -levyllä maksamassa omia kiitollisuudenvelkojaan.

Minä olen vihattu on viime vuosina aktivoituneen oululaisbändin vasta neljäs albumi. Edellisellä Musta polku -levyllä (2009) vakiintuneesta tiukasta linjasta ei anneta periksi yhtään, ja biisintekijöinä porukka vain petraa. Metallisen suomeksi lauletun rockin teho on kuitenkin sen verran vesittynyt, että välillä nyky-BK Janne Helttusen tylyine puhelauluineenkin kuulostaa tavanomaiselta.