BRÜSSEL KAUPALLINEN: Musta polku

Arvio julkaistu Soundissa 4/2009.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Vanhan liiton hc-vaikutteista ja raskasta suomirockia esittävä Brüssel Kaupallinen on edelleen mielipuolinen ja kaoottinen väriläiskä kotimaisen musiikin kartalla. Pohjoista hulluutta, eristyneisyyttä ja äkkivääriä käännöksiä nidotaan yhteen ennakkoluulottomasti ja täysin omassa mittaluokassaan.

Arvio

BRÜSSEL KAUPALLINEN
Musta polku
Korpinkynsi

Vanhan liiton hc-vaikutteista ja raskasta suomirockia esittävä Brüssel Kaupallinen on edelleen mielipuolinen ja kaoottinen väriläiskä kotimaisen musiikin kartalla. Pohjoista hulluutta, eristyneisyyttä ja äkkivääriä käännöksiä nidotaan yhteen ennakkoluulottomasti ja täysin omassa mittaluokassaan. Ovatko nämä kaverit vapaina ehdonalaisessa?

Yhtyeen synkästi resonoivat riffittelyt ovat tällä levyllä entistä metallisempia, mutta sopivat hyvin yhteen tekstien pikimustan tematiikan kanssa. Puhelaulutyylistään tunnetuksi tullut bändin keulamies Helttunen panee jälleen kerran parastaan mitä oudompien ja ajatuksia herättävien tarinoidensa muodossa. Poliittista korrektiutta Brüssel Kaupallisen musiikissa on saman verran kuin Vanhasen siviilitouhuissa, mutta tässä asiayhteydessä se onkin täysin asiaankuuluvaa.

On vaikea sanoa, jääkö Bryssel Kaupallinen ikuisesti musiikkimaailman marginaaliin, mutta jopa sielläkin yhtye on ihan oma tapauksensa. Brüssel Kaupallisen sävelmät ovat ajoittain täysin melodiavapaita ja totaalisen juroja, mutta toisaalta Mustaa polkua kuunnellessa ei tunnekaan kaipaavansa hilpeyttä.

Lisää luettavaa