THE BUG: Angels & Devils

THE BUG
Angels & Devils
Ninja Tune

Kevin Martinin edellisestä The Bug -nimellä tehdystä levystä on kulunut tovi. Onneksi hän on tässä välissä tehnyt kaksi King Midas Sound -levyä, mutta on silti kiva saada jatkoa järisyttävälle London Zoolle.

Angels & Devils ponnistaa samalta pohjalta kuin edellinen levy sekoittaen leimallisesti lontoolaisia underground-tyylejä sekä jamaikalaista musiikkia toimivaksi ja lähdemateriaaliaan sopivasti helpommin lähestyttäväksi, mutta silti särmikkääksi kokonaisuudeksi.

Angels & Devils jakautuu kahteen osaan. Ensimmäinen osa koostuu hiukan introspektiivisemmästä materiaalista. Osaa näistä kappaleista voisi The Bugin kontekstissa jopa pitää balladeina. Ensimmäisiä patois-lauluja saa odottaa neljänteen biisiin, Miss Redin tähdittämään Mi Lostiin. Yksi levyn hienoimpia hetkiä on soolourkuteos Pandi, jossa on kaikki The Bugille ominainen painostavuus ja draama, mutta ilman hakkaavia biittejä. Ekan puoliskon päättää Gonjasufin kanssa tehty hiukan pitkäveteinen Save Me.

Onneksi sitä seuraa ärjymmän puoliskon ensimmäinen kappale, The London Zoollakin loistaneen Flowdanin hienon etukenoisesti tulkitsema The One. Loppulevykin kykenee toki ottamaan hiukan rennommin, mutta pääpaino on myllytyksellä ja tässä lähestytään edellisen levyn fiilistä siinä missä alkuosa on siitä selkeä irtiotto.