CATHEDRAL: The Last Spire

CATHEDRAL
The Last Spire
Rise Above Records

Viimeistä viedään. Cathedral on reilu bändi ja se ilmoitti hyvissä ajoin aikovansa laittaa pillit pussiin. Näin fanit ovat osanneet varautua tilanteeseen ja varata pilettinsä nähdäkseen bändin sen viimeisillä keikoilla.

Cathedral on kuulunut tärkeimpiin doombändeihin ja tehnyt tyylisuuntaan hienovaraisia uudistuksia, joita muut ovat koittaneet seurata. Toki 23 vuoden uralle mahtuu kokeiluita, jotka eivät ole olleet kohdallaan, mutta rapatessa roiskuu.

Lee Dorrianin johtama ryhmä pysyy uskollisena omalle tyylilleen, eikä bändin viimeinen levy ole mukavaa kuultavaa. Dorrian on sanonut, että levyä tehdessä bändillä ei ollut enää mitään todistettavaa. Tästä johtuen tunnelmaa voi luonnehtia jopa vapautuneeksi. Silti itse sävellyksistä voi hetkittäin aistia lievää puristamisen tuntua, ja kaikenlainen progehäröily on joskus tuntunut Cathedralin käsittelyssä luontevammaltakin. Ja niin pieleen kuin Dorrian taas veteleekin, se jollakin tavalla tuntuu luontevalta ja iskevältä.

The Last Spire on kunniakas päätös merkittävälle uralle, mutta kieltämättä bändiltä olisi odottanut viimeisellään röyhkeämpää ja julkeampaa asennetta.