COLD WAR KIDS: Mine Is Yours

COLD WAR KIDS
Mine Is Yours
Downtown

Cold War Kidsille voitaisiin suosiolla antaa palkinto maailman epätyypillisimpänä kalifornialaisbändinä, sillä nelikon musiikissa ei ole mitään yhtäläisyyksiä aurinkoiseen ja iloluonteiseen länsirannikkoon. Bändin sielunmaisema tukeutuu pikemminkin New Yorkin ja Berliinin kaltaisten tummasävyisten betoniviidakoiden rytmeihin, joissa urbaanit sävyt sekoittuvat luontevasti globaalien vaikuttimien kanssa. Vaikka yhtye on tässä tempussa onnistunut aiemminkin, ei sen ulosanti ole koskaan kuulostanut yhtä vaivattoman tyylikkäältä kuin Mine Is Yoursilla.

Yksi Cold War Kidsin ehdottomista valteista on, että se pystyy olemaan samanaikaisesti sekä iskevä että moniulotteinen. Kappaleet ovat rakenteiltaan periaatteessa varsin kompakteja, mutta niistä löytyy rytmiikan ja tempojen puolesta suuriakin vaihteluita. Oman kuorrutteensa tähän tuo vielä laulaja Nathan Willettin persoonallinen fraseeraus, joka väistämättä jakaa mielipiteet kahteen leiriin. Toki tässäkin Willett on mielestäni harjaantunut, eikä mies sorru enää Robbers & Cowardsin (2007) aikaisiin ylilyönteihin.

Mine Is Yours on ennen muuta Cold War Kidsin kypsyysnäyte. Levy, jonka myötä sen aiemmin havittelevat palikat ovat löytäneet oikeat paikkansa ilman, että se on tippaakaan joutunut tinkimään persoonallisuudestaan.