COSMO JONES BEAT MACHINE: No Matter How You Prey

COSMO JONES BEAT MACHINE
No Matter How You Prey
Autotehtaat

Cosmo Jones Beat Machine on ensiluokkainen esimerkki ankean maaseudun ja ikävän ilmaston jalostavasta vaikutuksesta. Kun ei ole kummempaa tekemistä, voidaan yhtä hyvin lämmikkeen oton lomassa kuunnella Captain Beefheartia, Tom Waitsia, Dr. Johnia ja sitten lisää Beefheartia. Illan edetessä otetaan soittopelit esiin ja aletaan räimiä ilmoille suistobluesilla ja ties millä pöytäviinapsykedelialla terästettyä tärähtänyttä rockia, jossa viittaillaan vapaalla kädellä Howlin' Wolfiin ja Louis Jordaniin.

Selvyyden vuoksi mainittakoon, että Varpaisjärven kosmonauttien musiikki ei ole pelkästään vaikutteidensa rankka, raju ja rujo summa. Ote on aivan tarpeeksi omintakeinen ja tiukka, tarpeen vaatiessa myös rento. Sanoista ei saa pahemmin selvää, mutta "devil", "Jesus", "rock'n'roll" ja "broken heart" erottuvat. Asenne sen sijaan ei jää arvailujen varaan. Se on tinkimättömän vimmainen eikä sillä ole mitään tekemistä poispilattujen rokkitähtien egosentrisyyden kanssa.

Pelkällä asenteella ja esikuvilla ei tietenkään pitkälle pötkitä, mutta kaikeksi onneksi myös Cosmo Jones Beat Machinen taidot riittävät. Ja jos eivät riitä, kutsutaan kaverit vetämään pari kitarasooloa tai rakentamaan järeä puhallinseinämä.