CYNDI LAUPER: The Body Acoustic

CYNDI LAUPER
The Body Acoustic
Epic

Cyndi Lauperin soolodebyytti She’s So Unusual (1983) ja etenkin sen itsetuntoa kohottanut Girls Just Want To Have Fun -biisi tekivät hyvää popmusiikin naisemansipaatiolle. Albumilta löytyi poikkeuksellisen useita hittejä, joista Lauperin ja The Hooters -mies Rob Hymanin kirjoittama balladi Time After Time sai klassikon statuksen viimeistään Miles Davisin tulkintana.

The Body Acoustic -albumilla Cyndi Lauper palaa uransa huippuhetkiin versioimalla vanhoja laulujaan. Levy ei ole nimestään huolimatta pelkästään akustinen, mutta sovituksilla ja vierailevilla tähdillä biiseihin tuodaan tuoretta ilmettä.

She’s So Unusualin merkityksen Lauper tunnustaa sillä, että peräti puolet sen raidoista on päätynyt uusintakäsittelyyn. Girls Just Want To Have Fun keinuu nyt hilpeänä ska-mutaationa japanilaisduo Puffy AmiYumin piristämänä, Time After Time on Lauperin ja Sarah McLachlanin vahva duetto ja She Bopin uusinta soi radikaalisti originaalia hitaampana.

Aivan kokonaan The Body Acoustic ei ole vanhan kertausta. Sen kahdesta uudesta kappaleesta vaikuttavampi on Above The Clouds – eikä suinkaan vähiten Jeff Beckin kitaran herkistelyn ansiosta.