CYRIL NEVILLE: Magic Honey

CYRIL NEVILLE
Magic Honey
Ruf

New Orleasin maineikkaimman veljessarjan nuorimmainen on vieraillut tänä vuonna Suomessa jo pari kertaa Royal Southern Brotherhoodin jäsenenä. Aikaa ja voimia riittää myös nimekkään Wetland Allstarsin ja nuoren polven funkbändi Galacticin kanssa keikkailemiseen, kun Neville Brothers viettää hiljaiseloa. Siinä sivussa on syntynyt myös vahva soololevy.

Falsetissa visertävä Aaron on luonut veljeksistä näyttävimmän uran solistina, mutta Cyrilin rosoisempi, huonosti ilmastoiduilta baareilta ja rämeeltä haiskahtava ilmaisu on vähintään yhtä vaikuttavaa ja persoonallista. Kuvaan sopii, että Aaronin levyjä julkaisevat isot firmat, kun taas Cyril liikkuu pikkumerkiltä toiselle. Nyt on vuorossa juurimusiikkiin erikoistunut saksalainen Ruf, jonka tallissa kitaraa vonguttaa eräs Erja Lyytinenkin.

Magic Honey muistuttaa kitarapainotteisuudessaan Royal Southern Brotherhoodin eteläisen rockin ja bluesin leimaamaa meininkiä. Sen paremmin vakiokepittäjä Cranston Clements kuin vierailevat Mike Zito ja Walter Trout eivät säästele sooloissa. Moinen saattaisi käydä hermoille keskiverrossa blueskontekstissa, mutta kitaravoimailun taustalla rullaavat eloisat rytmit. Crescent Cityn hunajainen taika toimii.