DARK TRANQUILLITY: Construct

DARK TRANQUILLITY
Construct
Century Media

Aina ei ole mestaruussarjassakaan helppoa. Yleensä Dark Tranquillityn biisit ovat syntyneet treenikämpällä, mutta uuden levyn kynnyksellä siellä istui vakavia miehiä: ideat loistivat poissaolollaan.

Lopulta bändi siirtyi studioon säveltämään ja joutui kaivelemaan jopa vanhoja arkistojaan. Ja muutos on kuultavissa. Edelliseen levyyn We Are The Void (2010) nähden uusi on selkeästi tuotetumpi, mutta oikealla tavalla. Sävellykset kuulostavat siltä kuin niitä olisi rakennettu tarkkaan harkiten, ja sovittamalla puolestaan on pyritty alleviivaamaan monipolvisia tunnetasoja.

Construct ei hyökkää samalla tavalla silmille kuin edeltäjänsä. Yleisesti levy kuulostaa tummasävyisemmältä. Musiikin ilmavuus ja tempojen tavallista rauhallisempi tahti saavat aikaan sen, että Dark Tranquillity on surumielisempi. Ja kun kappaleita on kehitelty studioympäristössä, harmoniat ovat selvästi keskeisemmässä roolissa.

Construct toimii monella tasolla, vaikka iskuvoimastakaan ei ole puutetta, joten se soveltuu myös levollisempaan nautiskeluun. Eikä tarvitse pelästyä State Of Trustin kaltaisia kokeiluita stadionrockin suuntaan. Metallin raja-aitoja kun voi potkia myös tyylillä.