DARK TRANQUILLITY: Damage Done

DARK TRANQUILLITY
Damage Done
Century Media

Dark Tranquillityä voi hyvällä syyllä pitää svedumetallin eräänlaisena standardina. Bändi tosin poikkeaa sikäli standardista, että se tuntuu määrittelevän aina metallinsa suunnan ainakin joltain osin uudelleen.

Bändin tuorein kiekko muistuttaa pikkuisen edeltäjäänsä Havenia ainakin siinä, että rujompi linja pitää edelleen kutinsa. Dark Tranquillity on palannut kalman pariin, mutta pinnallisesti brutaalin sydämen ytimestä löytyvät toki ne melodisesti rikkaat ja antoisat vivahteet. Bändin kappaleet ovat varsin mutkikkaita ja moniosaisia, mutta yhtye on nerokkaasti sisällyttänyt kappaleisiinsa punaisen langan, joka säilyttää teemat mieleenpainuvina kokemuksina.

Damage Done on hienolla tavalla ankara levy. Sen aggressiivisuus on kuitenkin jotain paljon hienovaraisempaa kuin suoraviivainen paahto. Ilmavuudesta ja monipuolisuudesta yhdessä juron metallin kanssa syntyy jopa puhdistavaksi luonnehdittava tunnelma. Dark Tranquillity on jo pitemmän aikaa edustanut luotettavaa laatua, eikä bändiin tarvitse pettyä nytkään.