DAVE FORESTFIELD: Hollow Soul

DAVE FORESTFIELD
Hollow Soul
Pilfink

Kuopiolainen kitaristi-laulaja ja lauluntekijä Tatu Metsäpelto on ahkeroinut Dave Forestfieldinä enemmän kuin levyttävillä muusikoilla on nykyään tapana. Continental Dinnerillä (2009) debyyttinsä tehnyt Forestfield on julkaissut jo neljännen albuminsa.

Soulista, bluesista ja hiukan kantristakin vaikutteita ottavan Dave Forestfieldin musiikissa soi vanhan ajan patina, jonka juuret ulottuvat vähintään  rock’n’rollin syntymän tienoille asti. Hiljaisella äänellään biisinsä tulkitsevan Forestfieldin laulussa on samaa intiimiä tunnelmaa kuin sielunsa löytäneen Nick Lowen viimeisimmillä albumeilla. Hollow Soulin pakottomasti etenevät laulut paljastavat toki esittäjänsä suomalaisuuden, mutta valitsemansa genre Davella on joka tapauksessa hyvin hallussa.

Mehevien urkujen ja haitarin maustaman No Turning Backin jälkeen Back Home kulkee rennon kevyellä soulsvengillä. Dave Forestfieldin kautta linjan suosima puhtaan särötön kitarasoundi alleviivaa I Know You Could Take Me Backin jazzahtavuutta.

Vaikka levyn raidat pääosin kaihtavatkin kovaa vauhtia, niin Rocking Little Bastard on 1950-lukulaista rock’n’rollia Chuck Berryn hengessä. Winter Is Early This Yearillä Dave kokeilee samaa svengiä, josta Brian Setzer on tehnyt itselleen monivuotisen leipäpuun.