DAVE L. B. INVENTIVE: Honest Eyes

DAVE L. B. INVENTIVE
Honest Eyes
TUM

Kaikki Dave Lindholmin bändit eivät ole eläneet edes toiseen albumiinsa saakka. Dave L. B. Inventive kuitenkin yltää kakkosvaiheeseen yhtä vauhdikkaasti kuin Lindholmin edellinen kahden albumin kokoonpano Messengers. Honest Eyesin julkaisu vajaa vuosi yhtyeen debyytin jälkeen kuvastaa sekä maestron tunnettua nopeutta että luottamusta nuoriin tamperelaisiin soittajakavereihin.

Dave L. B. Inventive on toisella levylläänkin varsin tyypillinen myöhempien aikojen Lindholm-ryhmä. Bändi, joka osaa asiansa, mutta jolla ei ole yhtyeenä erityisempää omaa identiteettiä. Honest Eyesin soitto sujuu toki lennokkaan professionaalisesti, mutta kaikki jää viime kädessä riippumaan Dave Lindholmin biiseistä.

Vaikka Honest Eyesin rockin ydin kumpuaakin odotetusti bluesista, niin sen monipuolisesta biisikirjosta tapaa jopa popmaisia sävyjä. When The Sun Comes Along on levyn balladisin tuokio ja koko yhtyeen sävellykseksi merkitty päätösraita 5 Words antaa tilaa kolmikon jammailuhaluille Klasu Wirzeniuksen bassosooloa myöten. Tässä vaiheessa tulee kuitenkin helposti ikävä Bluesoundsin parhaita päiviä.

Dave Lindholmin yli 40 vuotta kestäneellä levytysuralla ja Kari Peitsamon mittoihin kasvaneessa tuotannossa Honest Eyes kuvastaa lähinnä luotettavaa ja takuuvarmaa rutiinia.