DEAD BY SUNRISE: Out Of Ashes

Arvio julkaistu Soundissa 12/2009.
Kirjoittanut: Sauli Vuoti.

Arvio

DEAD BY SUNRISE
Out Of Ashes
Warner Bros.

Linkin Parkin laulajana tunnetun Chester Benningtonin Dead By Sunrise kuulostaa täysiveriseltä yhtyeeltä, vaikka mediassa kokoonpanoa onkin pidetty jonkinlaisena Benningtonin sooloprojektina. Sen kappalemateriaali ei eroa kovin paljon Linkin Parkin musiikista, paitsi että mukana ei ole ollenkaan elektronisia- tai rap-elementtejä. Useimmat levyn kappaleista sopisivat hyvin myös Linkin Parkin levyille.

Dead By Sunrise viljelee häpeilemättömän tarttuvia laulumelodioita ja riffittelee moderniin amerikkalaiseen tyyliin vuoroin raskaammin ja vuoroin pehmeästi. Napakat balladit ja jopa punkahtavat rock­rypistykset toimivat yhtyeen käsittelyssä yhtä lailla. Mieleen jää liuta melodioita, joita on lähes pakko kuunnella uudestaan.

Ei ole salaisuus, että tuottaja Mike Shinoda pitää tiukasti kiinni Linkin Parkin ohjaksista. On silti omituista, että näinkin loistava materiaali ei ole kelvannut pääyhtyeen soitettavaksi, sillä Dead By Sunrisen debyytti pesee edellisen Linkin Park julkaisun (Minutes To Midnight, 2007) jokaisella osa-alueella. Jos Linkin Parkin rap-elementit ovat ärsyttäneet, tarjoaa Out Of Ashes hyvän vaihtoehdon. 

Lisää luettavaa