DECAPITATED: The Negation

DECAPITATED
The Negation
Wicked World

"Puola on ihmemaa, sinne tahdon matkustaa", lauloivat Sliipparit Decapitatedin sällien ollessa vielä vaippaiässä. Nyt nämä vasta parikymppiset idän ihmelapset ovat saaneet aikaiseksi jo kolmannen albuminsa brutaalin death metallin diggareiden ihmeteltäväksi. Soitannollisesti Decapitated on äärimmäisen taidokas ryhmä ja esimerkiksi rumpali Vitek painii vaivattomasti samassa kastissa vaikka Jaska Raatikaisen, Gene Hoglanin ja Dave Lombardon kanssa – kuunnelkaapa miehen ilmiömäistä tuplabassarityöskentelyä. Sopii vain toivoa, ettei kaverin soitantaa ole liiemmin korjailtu Pro Toolsilla.

Death metalliin mahtuu monenlaista koulu- ja kuppikuntaa. Decapitated kuuluu niihin, joille tekninen ja taituroiva soitanta merkitsee enemmän kuin mieleenpainuvat kappaleet. Käsi ylös, kenen mielestä ennen vanhaan tehtiin tarttuvampia, iskevämpiä ja tätä kautta parempia ralleja kuin tänään? No niin, saa laskea kädet alas.

Parhaimmillaan Decapitated onkin 80-lukulaisvaikutteisessa, Pestilencen mieleen tuovassa suoraviivaisessa Lying And Weakissa. Muu materiaali on rinnastettavissa lähinnä jumalanpalvelukseen, sillä se on tylsää ja puuduttavaa.