DEVIN TOWNSEND PROJECT: Transcendence

DEVIN TOWNSEND PROJECT
Transcendence
Inside Out

Miljoonas Devin Townsendin nimivariaatiolla ulos pullautettu projekti kuulostaa Devin Townsendin projektilta. Olisi turhaa erikoisuudentavoittelua lähteä kiistämään tätä tosiasiaa tai revittelemään arviossa erityisen raflaavilla laatusanoilla.

Transcendence on kuulemma ensimmäinen aidolla ryhmätyöllä tehty DTP-levy. Se on kiva nippelitieto ja varmasti keulamiehelle itselleen tärkeä suunnanmuutos, mutta eipä se levyllä kuulu uudenlaisena meininkinä.

Tärkein kysymys tällaisen levy kohdalla on, pidätkö Townsendin tutuista tavaramerkeistä kuten äänivalleista, mahtipohtisista paisutteluista, viimeiseen asti viilatusta äänituotannosta ja mestarillisista suorituksista sekä instrumenttien että lauluosaston kohdalla.

Jos vastaus on myöntävä, seuraava kysymys on lähteä arvioimaan levyä Devinin omalla asteikolla. Jääkö tämä progen historiaan kuten vaikkapa Ocean Machine? Todennäköisesti ei. Onko levy Devinin kontekstissa silti hyvä? Kyllä. Ei yllättävä, mutta hyvä. Fanin kannattaa pistää rahat tähän, jos on pistänyt aiempiinkin.