DEVIN TOWNSEND PROJECT: Ziltoid Live At The Royal Albert Hall

DEVIN TOWNSEND PROJECT
Ziltoid Live At The Royal Albert Hall
Inside Out

Metalliguru Townsend julkaisee konserttitaltioinnin, vaikka kolossaalinen The Retinal Circus ei ole ehtinyt vanheta kuin pari vuotta. Tällä kertaa DTP esittää Z2-tuplalevyistä jälkimmäisen, eli Ziltoid-avaruusolennon tarinan jatkoosan, kokonaisuudessaan. Konsertin toisen puoliskon setti taas koostuu fanien toivekappaleista.

Vaikka Ziltoid-saagaa esitetäänkin kuoron, vierailijoiden ja isojen videoprojektioiden kanssa, sen visuaalinen anti jää yllättävän vaisuksi. Townsendilta olisi voinut odottaa jotain vieläkin mahtipontisempaa ja näyttävämpää, kuten Retinal Circuksessa. Suurin ”vika” on kuitenkin se, ettei Z2 aivan yllä musiikillisesti alkuperäisen Ziltoid The Omniscientin (2007) tasolle. Ei se toki huonoa ole, mutta se ”jokin” puuttuu.

Konsertin jälkipuolisko nostaa pisteitä runsaasti. Osa toivebiiseistä on usein keikoilla soitettuja hittejä, mutta mukana on kappaleita, joita ei ole ennen soitettu livenä. Lisäksi Devinin ympärilleen keräämät muusikot ovat timanttisessa iskussa ja kaikkien soittoa on ilo kuunnella ja myös katsoa.

Tuotannollisesti julkaisu on priimaa ja musiikki townsendmaisen ensiluokkaista. Silmäkarkkia kaipaavien kannattaa kääntyä Retinal Circuksen puoleen.