DEVIN TOWNSEND PROJECT: The Retinal Circus

DEVIN TOWNSEND PROJECT
The Retinal Circus
Insideout

Devin Townsend on erikoinen epeli, jolle on suotu hämmentävä määrä lahjakkuuta ilmaista itseään musiikillisesti. Uran tähänastiset levyt ovat poikkeuksetta olleet tapauksia oli kysessä metallia, ambientia tai poprockia. Keikoillakin tämä hullu nero on tarjonnut totutusta poikkeavia teemailtamia, mutta cd:nä, dvd:nä ja Blu-rayna julkaistu The Retinal Circus onnistuu vetämään hommat överiksi jopa Townsendin mittakaavassa.

Viime vuonna Devin Townsend juhlisti 20-vuotista taiteilijauraansa häikäisevällä spektaakkelilla. Nyt 25 sävellystä uran varrelta on paketoitu tarinalliseen muotoon. Päähenkilönä toimii Harold-niminen nuorukainen, jonka elo etenee biisien muodostaman tarinan saattelemana. Kertojan roolissa juonta kuljettaa eteenpäin Steve Vai. Yhtyeen ja kolmen videoscreenin lisäksi lavalla nähdään gospelkuoroa, ilma-akrobaatteja, tankotanssijoita, Ziltoid ja ties mitä.

The Retinal Circus oli erikoislaatuinen ilta, joka yhdisteli sirkusta, musikaalia ja teatteria. Koska lavalla tapahtui jatkuvasti, on kummallista, että kuvauksessa ja leikkauksessa on suosittu perinteisiä keikkatallenteen konventioita. Lähikuvat bändistä eivät tee oikeutta kyhätylle tarinalle, saati mielipuoliselle illalle, jonka eteen kymmenet ihmiset uurastivat kuukausia. Laajemmat kuvakulmat tarjoaisivat paljon paremman kokonaiskuvan show’sta, jota ei tulla enää koskaan näkemään.

HH